Wanneer is de Danikerbosloop?

De geschiedenis van de Danikerbosloop

De Danikerbosloop is ontstaan tijdens het 15-jarig bestaan van het voormalig Jola’s Fitcentre in Geleen. Het idee werd geboren om een buitenactiviteit te organiseren. In deze periode bestond er nog geen loopgroep binnen Jola’s Fitcentre., maar trainde er wel wekelijks de A-ploeg van de toen florerende judoclub Chian Sport. Deze ploeg ging specifiek voor meer duur en kracht buiten looptrainingen organiseren.

Vanuit dit gegeven ontstond de Danikerbosloop. Hiervoor was het heuvelland in de directe omgeving van Geleen uitstekend geschikt. De wedstrijd in 2005 was het begin van deze Danikerbosloop

Gestart aan de Parallelweg in Geleen bij sportschool Jola’s Fitcentre en onder begeleiding van de toenmalige Politie Geleen, werd er gelopen naar het natuurgebied Daniken alwaar een eerste run werd gehouden onder de leden van de Loopgroep en leden van het toenmalige Jola’s Fitcentre. Het evenement groeide met de jaren en de groep vrijwilligers groeide mee. Er is een jaarlijks terugkerende wedstrijd van gemaakt.

In eerste instantie werd de halve en kwart marathon georganiseerd en sinds de 5de editie werd het een 5 en 10 mijl. Sinds 2010 staat er ook een Kids-run op het programma en in 2014 werd voor de eerste keer de 5 km toegevoegd. Momenteel bestaat het bestuur uit 3 leden bijgestaan door een aantal mede-organisatoren, die vanaf september regelmatig bij elkaar komen.

Op de dag zelf worden ze reeds jaren geassisteerd door een 30-tal vrijwilligers die stuk voor stuk enthousiast weer en wind trotseren om zo de wedstrijd in goede banen te leiden. Organisatie: Stichting Loopvrienden Danikerbosloop.